המתחם הלוהט של גבעתיים: הפרויקט שמושך את היזמים הגדולים
נחמה בוגין, שמאית ומשפטנית וראש לשכת שמאי המקרקעין, על הורדת דירוג האשראי על ידי מודי'ס ("עלול לפגוע בענף הנדל"ן"), הקשר בין השלטון המרכזי למקומי בקשר לתשתיות לפני בבנייה ("הקשר חייב להשתפר, לא מספיק טוב"), והשפעת המלחמה על מחירי הדירות ("יש מחסור בהיצע שרק הולך ומחריף")
ביהמ"ש קבע השבוע כי יש לבצע שומה מחדש של היטלי השבחה עבור נכסים שנמכרו ברובעים 3 ו-4 בת"א, כאשר המשמעות היא שמרביתם יופחתו או יבוטלו. מה משמעות הפסיקה, באילו סכומים לכל דירה מדובר, כיצד היא תשפיע על מוכרי הדירות והאם יש לה השלכות על ערים נוספות? שאלות ותשובות
לפני המלחמה דיברו הרבה על קיפאון בשוק הנדל"ן • יו"ר לשכת שמאיי המקרקעין, נחמה בוגין, סבורה שזו הזדמנות טובה לרכוש דירה • "אתרי הבנייה נעצרו, התחלות בנייה נעצרו, אבל הביקושים ממשיכים להצטבר – אם מוכרים ויכולים לחכות קצת, עדיף – אבל אם קונים, זה זמן מצוין לקנות מאותה סיבה" • "באזור השרון כמעט לא היו אזעקות, אנשים מחפשים שם דירות כדי ליהנות מהשקט"
כלל טעות בהתנהלות יכולה להביא להפסד ופגיעה קשה, החל משערוך נכסים בהתאם לערך הקודם שלהם, המשך באובדן אפשרי של עשרות אחוזים משווי הנכס, וכלה בקושי לבצע עסקות בתקופה זו. כיצד תנהלו את הנכסים? כל התשובות לפניכם. מאת: שמאיי המקרקעין נחמה בוגין ושמי מויאל מתוך "מגדילים" הפורטל הישראלי להתחדשות עירונית
ישנם חסמים רבים הליכי תכנון ובניה בישראל, הסחבת של ועדות האישור יכולה לקחת שנים מפרוייקט בגלל העומס ובגלל בעיות תשתית כאלו ואחרות הגורמות לחסמים. עו"ד שחר בן-עמי, יו"ר ועדת תכנון ובניה של לשכת עורכי הדין עונה על כמה שאלות בהשקפתו.
איך החוק מתנהל מול היזמים? למה הועדות איטיות כל כך? האם התיקונים לחוק עוזרים בפועל ולמה שוק הנדל"ן מדשדש?
נבנה ועוצב ע"י גביש מדיה